Ko matere dobijo B-ultrazvočni papir, kako naj izgleda B-ultrazvočni papir?

Čas: 2022-08-11

Mamice morajo med nosečnostjo praviloma opraviti 4-5 barvnih ultrazvočnih pregledov, vsak pregled pa je za matere še posebej pomemben. Potem, ko matere dobijo B-ultrazvočni papir, bodo zgoraj videli nekaj strokovnih besed. , Kako naj pogledam B-ultrazvočni papir? Spodaj vam ga bom predstavil.


1


V izvidu B-ultrazvoka nosečnice pogosto vidijo naslednje strokovne besede, kaj pomenijo?


1CS pomeni, da je plodna vrečka vidna le v zgodnji fazi nosečnosti. Na splošno je po 35 dneh menopavze gestacijsko vrečko mogoče videti v maternični votlini z B-ultrazvokom. Premer gestacijske vrečke je približno 2 cm v 1.5 mesecih nosečnosti in 5 cm v 2.5 mesecih.

Lokacija plodove vrečke je lahko v fundusu, sprednji steni, zadnji steni, zgornjem in srednjem delu maternice, oblika pa je okrogla, ovalna in čista kot običajno.


2. CRL je razdalja med glavo in zadnjico, kar pomeni najdaljšo os vzdolžne osi trupa, ki se uporablja predvsem za določanje gestacijske starosti 7-12 tednov nosečnosti.


3. BPD je biparietalni premer glavice ploda, ki predstavlja najširšo razdaljo med levo in desno stranjo glavice, znan tudi kot največji prečni premer glavice, ki se lahko uporablja za oceno otrokove teže in razvoja.


4. FL je dolžina stegnenice ploda, to je dolžina stegna, ki se uporablja za izračun teže otroka skupaj z BPD.


5. Okcipitalno-čelni premer je razdalja od otrokove nosne kosti do okcipitalnega karina, kar je najdaljša razdalja od sprednjega do zadnjega dela otrokove glave.


6. Dolžina prvega tedna obroča za obseg glave se uporablja za potrditev razvojnega statusa otroka.


7. Obseg trebuha je obseg trebuha, dolžina dojenčkovega trebuha za en teden.


8. Splošni zdravnik oceni placento V začetku tretjega trimesečja (28 tednov nosečnosti) bo stopnja posteljice prikazana na izvidu B-ultrazvoka. Na splošno je posteljica razdeljena na 0, I, II, III in včasih III+.

Stopnja I označuje, da je posteljica v bistvu zrela;

Stopnja II pozno označuje, da je posteljica dozorela;

Pozna stopnja III pomeni, da se placenta stara. Zaradi poapnenja in odlaganja celuloze je sposobnost placente za transport kisika in hranilnih snovi zmanjšana, zato je plod kadarkoli ogrožen.


9. AFI naredi B time-out za indeks amnijske tekočine. Če za središče vzamemo popek nosečnice, ga razdelimo na 4 področja: zgornje, spodnje, levo in desno. Za pridobitev indeksa amnijske tekočine se doda globina amnijske tekočine 4 območij. Normalna vrednost je 8-18 cm.


10. S/D je razmerje med sistoličnim krvnim tlakom plodove popkovnične arterije in diastoličnim krvnim tlakom, ki je povezan s fetalno oskrbo s krvjo. Če je delovanje placente slabo ali popkovina nenormalna, bo to razmerje nenormalno. V normalni nosečnosti mora plod povečati S, ko se poveča gestacijska starost. Zmanjšanje, D se poveča, razmerje se zmanjša, S/D je manj kot 3 v bližnji nosečnosti.


Zgornji urednik vam je predstavil, kako brati strokovne besede na B-ultrazvočnem papirju. Če želite prilagoditi B-ultrazvočni papir, se lahko posvetujete na spletu.

Zadnje novice