Trend razvoja trga EKG po letu 2022

Čas: 2022-08-15

Elektrokardiograf se nanaša na medicinski elektronski instrument, ki samodejno beleži bioelektrične signale, ki nastanejo zaradi vzbujanja miokarda med srčno aktivnostjo, in jih zagotavlja za klinično diagnozo in znanstvene raziskave. Po nenehnem razvoju je proizvodna tehnologija elektrokardiografa postala vse bolj zrela, natančnost in zanesljivost diagnoze izdelka sta se še naprej izboljševali, cena pa je še naprej padala. Postal je eden izmed nepogrešljivih in pomembnih medicinskih pripomočkov v zdravstvenih in zdravstvenih ustanovah.

Z gospodarsko rastjo se življenjski standard prebivalcev sveta še naprej izboljšuje, tempo življenja se pospešuje, slabe življenjske navade pa se povečujejo. Pojavnost srčno-žilnih bolezni, kot so miokardni infarkt, miokarditis in kardiomiopatija, se je hitro povečala in postala prvi morilec zdravja ljudi. , kar ima za posledico naraščajoče število smrti. Elektrokardiograf lahko opazuje spremembe srčnega ritma in odkrije bolnike z aritmijo, tako da je mogoče pravočasno zdraviti srčno-žilne bolezni in zmanjšati umrljivost. Iz tega je razviden pomen njegovega razvoja.
Od leta 2013 do 2021 bo svetovni trg elektrokardiografov narasel s približno 26 milijard USD na približno 38 milijard USD, s skupno letno stopnjo rasti 6.5 %. EKG stroji se večinoma uporabljajo v bolnišnicah, klinikah, diagnostičnih centrih, rehabilitacijskih centrih, družinah in na drugih področjih. Zaradi naraščajočega števila starejših ljudi na svetu, postopnega spreminjanja življenjskega sloga prebivalcev in nenehnega naraščanja pojavnosti srčno-žilnih bolezni se v naslednjih petih letih pričakuje svetovni trg EKG. bo še naprej ohranjala hitro rast. Na svetovnem trgu so proizvajalci elektrokardiografov predvsem Japan Optoelectronics, britanski GE, nizozemski Philips, japonski Suzuken in švicarski Schiller.

Z izboljšanjem moči porabe in napredkom medicinskih konceptov se zahteve glede zmogljivosti medicinskih in zdravstvenih ustanov ter družinskega področja za elektrokardiografe še naprej povečujejo. Tržni delež vodilnih močnih podjetij bo v prihodnje še naraščal, nezadostno močnih podjetij pa se bo tržni delež iz dneva v dan krčil.

Zadnje novice