Health·Science Katere bolezni je mogoče diagnosticirati z elektrokardiogramom

Čas: 2022-08-11

EKG je najbolj znana vrsta termo papirja. EKG lahko postavi jasno diagnozo o izvoru srčnega vzbujanja in prevodne funkcije, to je aritmije. , prirojene bolezni srca, motnje elektrolitov in druge bolezni, lahko zagotovijo močno diagnostično osnovo, tako tesno povezano z različnimi disciplinami, je najosnovnejša tehnologija kliničnega pregleda.

Sistem za upravljanje informacij EKG, znan tudi kot mrežni sistem EKG. Realiziral je računalniško digitalno shranjevanje vseh originalnih EKG podatkov, tako da so pacientovi EKG podatki lahko trajno shranjeni. Tradicionalne karte EKG so termalni papir. Sčasoma postanejo EKG karte zamegljene in nejasne, posamezne strani pa se zlahka izgubijo. Pri pacientih, ki opravljajo EKG preiskave, se izvidi vsake preiskave shranijo v računalnik, kar je zdravnikom v pomoč pri primerjavi izvidov EKG preiskav pacientov, pravočasnem ugotavljanju bolnikovega stanja in postavitvi pravilne diagnoze. Vsak oddelek v bolnišnici je opremljen z EKG aparatom. Stacionarni bolniki lahko EKG preiskavo opravijo ob postelji, rezultati preiskave pa se po omrežju prenašajo v EKG sobo. , tako da lahko bolniki prejmejo pravočasno zdravljenje.


Kateri so pregledi v sobi za EKG?

1. Običajni 12-kanalni EKG

2. 18-kanalni EKG
Ob naenkratnem dokončanju 18-kanalnega EKG, v primerjavi z 12-kanalnim, so dodani pregledi zadnje stene in desnega prekata, tako da se lahko bolj celovito prikaže krvna oskrba srca in diagnoza koronarne srčne bolezni, miokarda infarkta in drugih bolezni so lahko bolj celovite in natančne.

3. Dinamični EKG
Holter, splošno znan tudi kot wearing box, Holter, 24-urna dinamika, se uporablja predvsem za spremljanje aritmije, angine pektoris in prehodne sinkope ter za kvalitativno in kvantitativno analizo zajete aritmije, usmerjanje kliničnih zdravil in opazovanje zdravil Učinkovitost srčnega spodbujevalnika je mogoče oceniti pri bolnikih s srčnim spodbujevalnikom.

4. Ambulantni krvni tlak
Ambulantni krvni tlak je tehnologija zaznavanja, ki samodejno, občasno in redno meri krvni tlak v vsakdanjem življenju z instrumenti. Na splošno se meri enkrat na pol ure podnevi in ​​enkrat na uro ponoči, kar lahko bolj objektivno odraža dejansko raven in nihanje 24-urnega krvnega tlaka. Bolniki z visokim tveganjem so v prednosti.
Diagnostična merila: Najbolj dragoceni in pogosto uporabljeni kazalniki so povprečne vrednosti sistoličnega in diastoličnega krvnega tlaka v 24-urnem dnevu (budnost) in ponoči (spanje). Odstotek nočnega padca krvnega tlaka in zgodnjega jutranjega zvišanja krvnega tlaka.
Povprečni 24-urni dnevni in nočni krvni tlak odraža celotno raven ambulantnega krvnega tlaka v različnih fazah. Zgornja meja normalne referenčne vrednosti za ambulantni krvni tlak je 24 ur <130/80 mmHg podnevi <135/85 mmHg ponoči <120/70 mmHg.

5. Plank vadbeni test
Test vadbe na tekalni stezi je povečati obremenitev srca z določeno količino vadbe in opazovati spremembe elektrokardiograma. Uporablja se predvsem za klinično identifikacijo bolečine v prsnem košu, diagnozo koronarne srčne bolezni, opazovanje učinkovitosti zdravil, vodenje rehabilitacijske vadbe za srčne bolnike in fizični pregled v posebnih industrijah.

Analiza vsebine izvida EKG

1. Sinusni ritem
Splošni poveljnik srčnega utripa je sinoatrijski vozel, sinusni vozel pa izdaja ukaze za oblikovanje srčnega utripa, ki se imenuje sinusni ritem, zato je sinusni ritem sinonim za normalen srčni ritem.

2. Sinusna aritmija
Pravzaprav sinusna aritmija ni bolezen, ampak fiziološki pojav. Pogosta je pri otrocih in mladostnikih, s starostjo pa se zmanjšuje. Simptomov nelagodja je malo, ni očitnega kliničnega pomena in na splošno ne zahteva posebnega zdravljenja.

3. Prezgodnji utripi
Najprej ne bodite nervozni, pojav prezgodnjih utripov je povezan s številnimi dejavniki, kot so nesrčne bolezni, duševni stres, pogoji spanja, odziv na fizični stres itd. Majhna količina prezgodnjih utripov ne bo imela očitnih učinkov na če pa so simptomi palpitacij očitni, lahko opravite holterjevo spremljanje, da ocenite število prezgodnjih utripov v 24 urah, in se posvetujte s klinikom, kako ravnati s tem.

4. Izjema ST-T
Ko vidite spremembe ST-T, ki se pogosto pojavljajo v izvidu EKG, bodo vsi zelo živčni. Ali imam miokardno ishemijo ali koronarno srčno bolezen? Pravzaprav na nenormalnost ST-T vpliva veliko dejavnikov, kot so avtonomna disfunkcija, nesrčne bolezni, zato si ne odštevajte koronarne srčne bolezni, ko prejmete takšno poročilo, poiskati morate kardiologa in poslušati nasvet zdravnika za nadaljnje preiskave.

5. Elektrokardiogram je normalen, ali moram opraviti druge preglede?
Da, ehokardiografija preučuje strukturo srca, atrija, velikost votline prekata, zaprtje srčne zaklopke in delovanje srca. Koronarni CT skenira srce za aterosklerozo in stenozo.

6. Ali moram testi za EKG?
Za EKG vam ni treba biti tešči, lahko pridete kadar koli, vendar opozorite vse, naj gredo v bolnišnico k zdravniku in poskušajo nositi preprosta, ločena oblačila, da olajšajo pregled.

Zadnje novice