So elektrokardiogrami termo papir

Čas: 2022-08-11

Ker je termalni papir vedno bolj priljubljen, ga lahko vidimo v različnih prizorih, torej kakšne druge nepričakovane uporabe obstajajo? Pravzaprav se termo papir pogosto uporablja tudi v medicinskem papirju, EKG risbe, papir za spremljanje ploda, itd., ki so vsi v bistvu termo papir. Spodaj vam bomo podrobno odgovorili na ta vidik.

1. Kaj je elektrokardiogram?
EKG karta, vrsta obdelanega papirja, ki se uporablja z EKG aparatom. Najprej se na osnovni papir kot podlago nanese plast saj, nato pa še plast bele barve, tako da je površina po videzu enaka običajnemu belemu papirju. Nato natisnite koordinatno mrežo. Ko je "vroča glava" elektrokardiografa v stiku s površino papirja, se prevleka stopi, pokažejo se črne črte in dobimo ustrezne valovite črte.

2. Kaj je termo papir?
Termalni papir je znan tudi kot termični papir za faks, termalni zapisovalni papir, termalni kopirni papir, v Tajvanu pa ga imenujejo termični kopirni papir. Termalni papir je obdelan papir, katerega proizvodni princip je, da se na osnovni papir nanese plast "toplotne barve" (sloj za toplotno razbarvanje). Čeprav se v tem sloju, ki spreminja barvo, uporablja več kot ducat kemikalij, obstajajo vsaj naslednje spojine: levko barvila, ki jih je veliko, in fluorescentne spojine se običajno uporabljajo; Obstajata bisfenol in p-hidroksibenzojska kislina; senzibilizatorji predstavljajo manj kot 10 %, vključno z amidnimi spojinami benzensulfonske kisline; polnila predstavljajo manj kot 50 %, pogosto uporabljen kalcijev karbonat (delci); lepilna sredstva predstavljajo manj kot deset odstotkov, kot je polivinil acetat; stabilizatorji, kot je dibenzoil tereftalat; maziva itd. Zato je postopek težak in tehnične zahteve visoke.

3. Zakaj uporabljati termo papir za risbe EKG?
● Enostavna zamenjava - papir je mogoče zamenjati brez odpiranja, kar je zelo pomembno pri medicinski opremi.
● Enostavna zgradba in visoka zanesljivost - termalni papir je enakovreden "samostojnemu črnilu", kar prihrani težave pri ločeni zamenjavi papirja s črnilom in le relativno drsenje med virom toplote in papirjem med tiskanjem sta zagotovljena stabilnost in zanesljivost .
● Princip je podoben - princip termičnega tiska je popolnoma enak principu [sprememba potenciala točke na površini telesa s časom], ki ga uteleša elektrokardiogram.

Četrtič, uporaba medicinskega potrošnega materiala iz termičnega papirja
Termalni papir se uporablja kot snemalni material v medicinskem potrošnem materialu in merilnih sistemih, kot so elektrokardiogram, B-ultrazvočni papir, itd. Termalni papir se lahko uporablja za tiskanje risb EKG, snemanje pacientovega EKG in služi kot pomembna podlaga za zdravnike pri diagnosticiranju in analizi bolnikov. Lahko rečemo, da sta napredek in zrelost medicine neločljiva od podpore sodobne znanosti in tehnologije. V preteklosti so bili zdravniki pozorni na vid, sluh in spraševanje, sodobni znanstveni instrumenti pa lahko intuitivno zaznajo bolnikovo telesno stanje. Skupaj z zdravnikovimi bogatimi medicinskimi izkušnjami znajo natančno oceniti bolnikovo fizično stanje, tako da lahko na podlagi slik predpišejo pravo zdravilo in postavijo diagnozo. prednost sodobne medicine. Termalni papir pa zagotavlja risbe za snemanje naprednih instrumentov. Te risbe imenujemo tudi medicinski papir, za katerega lahko rečemo, da je nepogrešljiv del procesa.

Zadnje novice